Започваме работа по  изграждането на индустриална зона Варна, съобщи вицепремиерът

...
Започваме работа по  изграждането на индустриална зона Варна, съобщи вицепремиерът
Коментари Харесай

Започва работа по изграждането на Индустриална зона Варна

Започваме работа по  построяването на индустриална зона Варна, заяви вицепремиерът и министър на стопанската система Корнелия Нинова. Имаме към този момент такива в Божурище, Пловдив, Стара Загора, Русе, Бургас и други. Варна е един от дребното градове без индустриална зона. 

" Знам какво е правено в предишното - за Аспаруховия мост, за Аксаково, за Суворово, само че нищо не е свършено през последните години “, разяснява министър Нинова. Тя акцентира, че Варна има своите преимущества, най-много с географското си положените. „ Екипът на Министерството на стопанската система и промишлеността стартира диалози и ще пристъпим към дейности за построяването на индустриална зона ", отбелязва Нинова. В тази връзка тя е провела срещи в „ Агрополихим “ и в „ Девня цимент “, а преди 10 дни се е срещнала и с управлението на „ Солвей соди “, като с тях е разискван въпросът за вписване на индустриална зона на територията, на която са ситуирани тези предприятия. " Ако погледнете де факто, тя е построена поради техните старания - вложенията, които са направени, само че им липсва държавната поддръжка, за създаване на инфраструктура, на пътища, ВиК, слънчеви панели и други “, отбелязва министър Нинова.

С управленията през днешния ден са почнали първите диалози. " Оттук нататък ще излъчим работна група и работни екипи от двете страни - от Министерството на стопанската система и от Националната компания " Индустриални зони ", с цел да стартираме малко по малко по построяването на индустриална зона на тази територия. Знаете близостта на пристанището, тъй че това е най-подходящото място, най-подходящата инфраструктура. Остава дружно да поставим старания и да я записваме и развиваме. Така, че започваме да работим по този въпрос “, безапелационна е министър Нинова.

„ Транзитна комерсиална зона ”

във Варна е ситуирана в Южната промишлена зона на града. Намира се единствено на 500 м от основния вход на Пристанище Варна и до жп гара.

„ Транзитна комерсиална зона “ предлага индустриални терени с изцяло построена инфраструктура и подготвени производствено-складови халета. Дружеството спомага на бизнеса и при логистичната обработка на стоките, предопределени за внос/износ.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР